Herfstwandeling

 In Nieuws

Een korte impressie van de herfstwandeling bij Landgoed De Paltz. Gezellig met zijn vieren een boswandeling gemaakt en door het doolhof gestruind op zoek naar de kluizenaar. Raken we in ons leven ook wel eens de weg kwijt? En hebben we soms ook zo’n behoefte aan rust zoals die kluizenaar? In het bos hebben de bomen een naam, ontdekken we acht of negen witte hazen en een 7 brieven weide. En zelfs krokodillen onder een dikke boom. Onder genot van koffie en appeltaart in het Art Center van Herman v. Veen komt het gesprek over kunst en natuur. Met dankbaarheid kijken we terug op deze mooie middag.

Verslag van Peter van Nunspeet

Hallo Inlopers,

Op 31 oktober stond er op de lat een prachtige herfst wandeling, die werd door Trudy georganiseerd en Bertus, Gerda en ik (Peter), hadden ons daarbij aangevuld.
De wandeling was op het Landgoed de Paltz in Soest, de Paltz is een prachtig oud landgoed, gelegen in de lommerrijke bossen tussen de vliegbasis Soesterberg en Soestduinen.
Het weer was prachtig, wij gingen rond half twee weg.

Wij mochten met Trudy mee rijden, ik had mij ook opgegeven als Chauffeur, maar gezien de deelnemers, konden wij met 1 auto, dus vol gas op naar Soest, Trudy had goed de vaart in en ik had schik voor tien, daar aangekomen, deden wij de wandelschoenen aan en wij gingen de paden op en de lanen in.

Wij genoten van al de kleuren en de schapen die er liepen te grazen, al wandelend liepen we gezellig  te praten en foto’s te schieten van al het moois.
Na een kwartiertje, kwamen wij bij de Kluizenaars grot en daar was een doolhof en daar moesten wij door heen om bij de kluizenaar te komen. Dat was lachen, we hebben daar bijna halfuur tot drie kwartier rond gedoold, tot dat we eindelijk bij de Kluizenaar aan kwamen, daar een praatje gemaakt  en de hand geschud, er was helaas geen koffie, dus lieten wij de oude baas maar weer alleen. wij verlieten het hof en gingen naar het House of Arte van  Herman van Veen, daar was een pracht van een tentoonstelling en de koffie was er super lekker, met een heerlijke bijlage.
De tentoonstelling was prachtig, die hebben we even bekeken, daarna zijn we weer op pad gegaan en rond vijf uur waren wij weer bij het Inloophuis, waar we ieder zijn weegs gingen.
Het was een pracht van een wandeling, dus mensen als er weer zoiets aan de lat hangt geef je massaal op, zodat er een bus  gehuurd moet worden en dat we een leuk en gezellig uitje hebben met zijn allen.

Peter van Nunspeet