Opening inloophuis

 In Nieuws

Burgemeester Bolsius op de knieën voor Inloophuis Schothorst.

Op vrijdag 31 augustus ging Burgemeester Lucas Bolsius door de knieën om de tegel met het lieveheersbeestje voor de ingang van het nieuwe Inloophuis Schothorst te leggen. Deze tegel is mee verhuisd van de Batostraat naar het nieuwe adres aan Lancelotpad 18. Bolsius legde de tegel naar democratisch beraad met de omstanders in de gewenste richting. Hij sprak vele bemoedigende woorden over de inzet van vrijwilligers en het belang daarvan voor de stad, de wijk en in het bijzonder het inloophuis. Waarbij hij de langst betrokken vrijwilligster van het Inloophuis, namelijk 32 jaar, vroeg hoelang ze er nog mee door zou gaan. “Tot het eind”, was het vastberaden en hartelijke antwoord.

Eind jaren ’90 werd de tegel met het lieve heersbeestje door een van de inloopsters aan het Inloophuis Schothorst geschonken. In die tijd werd het hèt symbool tegen zinloos geweld en vóór verdraagzaamheid. Verdraagzaamheid willen we in en vanuit het Inloophuis graag oefenen en uitdragen. “Elk mens is waardevol” is het motto van de Stichting Inloophuizen Amersfoort en Inloophuis Schothorst. Iedereen is er welkom!

Als u op een foto klikt wordt die op origineel formaat weergegeven. Die kan afwijken van de afbeelding hier.

Zo werd het ook die vrijdag middag weer ervaren. Een bont gezelschap van professionals uit de wijk en stad, vele actieve wijkbewoners uit diverse vrijwilligersorganisaties, vele naaste wijkbewoners, oud-vrijwilligers en beroepskrachten, vrienden en donateurs kwamen in een overweldigend aantal af op de officiële opening en het daarop volgende Open Huis.

Er werd bijgepraat onder genot van een lunch, hapjes en drankje. Een kunstwerk werd onthuld en een wandkleed en een nieuw schilderij in ontvangst genomen. De kinderen vermaakten zich met het springkussen en popcorn. Iedereen luisterde geboeid naar de verhalenverteller met verhalen over Lancelot.

We werden vereerd met het prachtige gedicht, Schothorster bakkie, van de Stadsdichter Eva Vleeskruyer. “Schenk mij een kopje aandacht graag, wolkje suiker, klontje melk, of puur voor elk een luisterend oor……” Met dit gedicht gaf ze treffend weer hoe de inloop ervaren kan worden. Een groepje wijkbewoners die elkaar treffen rond de tafel binnen of in de tuin met koffie en thee. Elkaar gewoon even ontmoeten en bijpraten. Even wat gezelligheid en aandacht geven en ontvangen.

De vrijwilligers die zich ingezet hebben voor de nieuwe inrichting en daarmee gezorgd hebben voor een sfeervol interieur werden in de bloemen gezet.

De opkomst was, boven verwachting, groot. Het was goed om zoveel warme betrokkenheid te voelen bij het Inloophuis Schothorst.

We zien u graag terug! Of mocht u het Open Huis gemist hebben dan bent u van harte welkom op onze openingstijden. Die vindt u op onze website www.inloophuisschothorst en op onze nieuwe facebookpagina @inloophuisschothorst.nl

Onze nieuwe folder en programmaboekje zal in de wijk verspreid worden. Voor vragen of informatie kunt u mailen naar: info@inloophuisschothorst.nl en bellen naar 0334801902.