Zinnige zondag 4 februari

 In Nieuws

ZINNIGE ZONDAG OVER ZAND MET ROB VAN KRIEKEN.

Op zondag 4 februari luisterden 10 wijkbewoners belangstellend naar het verhaal van Rob van Krieken over Zand. Een onderwerp waarover je zou kunnen denken wat is daar nu interessant aan? Wij ontdekten hoe interessant het is. Ook al lopen we er dagelijks vanzelfsprekend over heen. Uiteindelijk bestaat een groot deel van de aarde uit zand. De aarde waar we uit voortkomen. Die we ook wel moeder aarde noemen. De aarde, die alle elementen in zich heeft waar ook wij uit bestaan. We ontdekten hoe je in zand alle gesteenten op aarde terug kan vinden. Hoe er in het klein, minder dan een halve millimeter, granaat, robijn, zirkoon, groene oliefijn, fossielen van schelp en plankton in gewoon zand van de Nederlandse stranden te vinden is. Hoe de tijd en de kosmische elementen van ijs, wind en water er invloed op hebben gehad. Er ging een wondere wereld voor ons open. Een aarde die we dagelijks belopen, die grond onder onze voeten is. Die met respect behandeld en bewaard mag worden voor vele generaties na ons.

Hoe geologie voor mensen ook een bron van inspiratie, ontspanning en je hoofd leeg maken was van persoonlijke zorgen maakte deze zinnige middag rond. Grote dank aan Rob die met ons zijn boeiende en persoonlijke verhaal deelde.