Bezoek “Winteravond” dierentuin

 In Nieuws

Bezoek “Winteravond” dierentuin Amersfoort op 29 december 2017.

Om goed 15.30 uur kwam ik in regenachtig weer bij het Inloophuis aan om me aan te melden voor het bezoekje aan de “Winteravond” in de dierentuin. Er zaten al een aantal mensen te genieten van een kopje koffie/thee. Gaandeweg kwamen er meer mensen, soms wat nat, binnen en lieten zich ook verwennen met iets warms. Toen iedereen de € 5 met had afgerekend, werd er geprobeerd om iedereen, voorzover die met iemand mee wilde rijden, over de beschikbare 4 auto’s te verdelen. Trudy was helaas ziek geworden anders was er nog een auto ter beschikking. Na enig beraad bleek het mogelijk te zijn om de 17 mensen waarvan er een paar al met de bus gingen, over drie auto’s te verdelen.

Bij de dierentuin aangekomen bleken wij niet de enigen te zijn die interesse hadden voor het evenement; gelukkig was er op het achterste verhoogde deel van de parkeerplaats nog ruimte om onze auto’s in plassen neer te zetten.

Aan de ingang werden we opgevangen door Willem die in zijn “motoruitrusting” ons verwelkomde en ons vroeg om naar de verderop staande Kerstman (Noël) en zijn gemalin (Noëlle) met een klein hondje te vervoegen. Daar werden we door Noël verwelkomd en kregen we twee mandarijnen uitgereikt; verder zou hij graag volgend jaar het Inloophuis eens willen bezoeken als hij wat meer tijd had.

Onder leiding van Theo gingen we als groep de dierentuin in en met een folder in de hand ging ieder zijns weegs, niet voordat Theo met ons had afgesproken dat we om 18.00 uur in het restaurant “de Buitenplaats” zouden verzamelen om wat te eten. Zo verspreidde iedereen zich over de verschillende paadjes en moest er in het donker wel goed worden uitgekeken, omdat de regen van de afgelopen dagen de paadjes op sommige plekken wel erg nat en modderig hadden gemaakt.

Het was daardoor ook soms moeilijk om de dieren te vinden en te zien; in de overdekte en verwarmde delen/ruimten van de dierentuin had je, doordat deze verlicht waren, wel meer succes om wat te zien.

Om 18.00 uur was iedereen bij de ingang van het restaurant aanwezig en liepen we naar achteren waar het mogelijk bleek om twee tafels aan elkaar te schuiven met 17 stoelen eromheen.

Theo en Christien namen de bestellingen op; er was keuze tussen een stamppot van zuurkool,

boerenkool, en hutspot met een stuk rookworst erbij. Na dit lekker warme hapje kregen we ook nog wat lekkers te drinken: koffie, thee, chocomel of wat fris, alles betaald door het Inloophuis.

Om 19.00 uur verzadigd (en inmiddels ook weer droog), ging een groot deel van de groep (een

aantal bleef lekker zitten) nog even samen een rondje door de dierentuin lopen, waarbij o.a. nog

een tijger, olifanten, leeuwen, apen, dromedarissen, stekelvarkens gezien werden.

Tegen 20.00 uur was iedereen weer bij de uitgang aanwezig en werden de gebruikte hulpstoel voor Tijkje en rolstoel voor Marika weer ingeleverd, en maakte Theo nog een drietal foto’s van ons; Renate en Philip waren al met de bus naar huis vertrokken.

Naast Marika, die door Theo naar huis werd gebracht, kwamen de anderen weer bij het Inloophuis samen en dronken nog een kopje koffie/thee, voordat iedereen voldaan weer naar huis ging.

Namens iedereen wil ik het Inloophuis (en met name Trudy, Theo, Christien en Willem) bedanken voor deze fijn georganiseerde en in belangrijke mate gefinancierde “Winteravond”.

 

Frans