Uitje medewerkers

 In Nieuws

23 September 2017 vrijwilligersuitje de PELGRIMSTOCHT door Amersfoort.

Als ik aankom op de Schimmelpennickkade staat het water van de kade  nog in een lichte mist, maar dat ziet er dan ook veel belovend uit wat betreft het weer!

Het verzamel punt is op de hoek van deze kade, en ik  vindt het super leuk dat er zoveel animo is voor deze aankomende tocht met als thema: Pelgrim!

Ik zie dat de meeste mensen zich bij de sluis aan het verzamelen zijn, en sluit me gezellig aan, en we wachten nog even op de groep van  Trudy zij is komen lopen met een groepje mensen vanaf onze Lieve Vrouwentoren ( onze vertrouwde Lange Jan zoals wij hem noemen).

Nadat iedereen aanwezig is, stappen we allemaal voorzichtig in de boot, die op ons ligt te wachten, we worden hartelijk welkom geheten door de schipper en de verteller, en de boot glijdt heerlijk zachtjes en windstil door het  het nog dampende water!

De verteller doet zijn verhaal op een hele rustige manier en met passie over de pelgrims van Amersfoort maar ook zeker over dingen langs de kade die ik als echte keientrekster nog nooit gehoord en gezien had, hoe leuk vind ik dat!

Zeer zeker dat ook de zon er nog lekker door  begint te komen krijgt de dag een gouden randje!

Nadat we rustig glijend door Amersfoort zijn gevaren leggen we aan bij onze Lange Jan, en lopen we naar de 4 Broers, een gezellig grand café aan het Lieve Vrouwenplein waar de tafels klaarstaan om ons aan een smakelijke te voorzien!

Trudy, en  ikzelf ( zei de gek) doen nog even een kort woordje om iedereen welkom te heten en te bedanken voor de inzet als vrijwilligers!

En ja heerlijk was de kop soep en broodjes die we hebben genuttigd bij de 4 Broers, daar waren we aan toe na onze boottocht!

Met volle buiken gaan we verder met onze tocht als pelgrims door Amersfoort, alhoewel we ons nu opsplitsen als wandelaars, en een kleine groep nog op het hof plein gaan terrassen vanwege de mobiliteit van onze benen en dus wij helaas niet aan onze wandeling mee kunnen doen!

Maar met een goed gesprek en een kopje koffie is dat niet erg en wachten we  dan op de wandelaars die zich dan weer aansluiten bij ons!

Wat heerlijk als de wandelaars vertellen over de  wandeltocht die volgens hun ook geslaagd was, met het bezoeken  van de kerken en alles er om heen, met zijn allen nemen  we nog een drankje in die prachtige zon die onze vrijwilligers dag nog mooier maakte!

Dank iedereen voor hun goede humeur en meedoen, en dank  Amersfoort de mooie stad, waarvan we optimaal van hebben genoten!

En niet te vergeten de Amersfoortse gidsen!

En hopelijk tot een volgende keer!

groeten Truus Schoonderbeek-Kok

Vrijwilligers Inloophuis Schothorst op pelgrimsroute.

Zaterdag 23 september werden vele vrijwilligers van Inloophuis Schothorst getrakteerd op een uitje in eigen stad. Om 10 uur verzamelden zij zich bij de Koppelpoort om met de Waterlijn de Pelgrimsvaart te maken. Een mooie tocht die boeiend en inspirerend begeleid werd door gids Fons van de Waterlijn. De vrijwilligers hoorden over de gastvrijheid van de stad voor vluchtelingen en armen door de eeuwen heen. Een mooie link werd daarmee gelegd naar de gastvrijheid die het inloophuis in haar vaandel draagt. Niet persé alleen naar vluchtelingen maar naar iedere wijk/stadsgenoot.

De vrijwilligers genoten van een heerlijke lunch bij de Vier Broers en vervolgden met de gidsen wandelend de pelgrimsroute door de stad. Daarin werden zij weer begeleid door gidsen met vele inspirerende verhalen. Het uitje werd door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. Als dank voor hun trouwe inzet door de jaren heen. Het uitje werd door het bestuur en vele giften en fondsen mogelijk gemaakt.

Uit de reacties van de vrijwilligers te halen waren zij zeer verguld met deze mooie dag.