Herfstweek verslag 2016

 In Nieuws

De Herfstweek begon met de zondagmiddag 16 oktober.

Een aantal deelnemers zijn met de coördinator in een auto naar de Treek gegaan om een herfstwandeling te maken. Zij hebben ruim een uur gewandeld met een pauze op het terras. Het was een mooie, gezellige en zinvolle wandeling waarin we dieper in gesprek raakten met elkaar dan anders tijdens de inloop kan gebeuren.

Maandag 17 oktober.

Vanuit de inloop is door de wekelijkse wandelgroep gewandeld. Als extra activiteit was er een kennismaking met yoga. Een aantal deelnemers heeft een korte kennismaking met yoga, ontspanningsoefeningen en stilte meegemaakt. De reacties waren positief. Het werd rustgevend en ontspannend ervaren. Er kwam daarna de wens om in het inloophuis yoga te geven. Dat is mogelijk op de maandagochtend.

Dinsdag 18 oktober.

Tijdens de inloop heeft Daniëlle Munneken van DAAN-DINGEN verteld over haar creatieve haak-dingen. Zij heeft ons de eerste beginselen van het haken geleerd. Er waren een aantal deelnemers van de inloop die zijn gaan haken.  Op de tafel is een mandje met haakwol en -naalden en haakboeken achter gebleven. Ook dit bleek voor herhaling vatbaar. Daniëlle wil graag met enige regelmaat op dinsdagochtend aanwezig zijn om samen met belangstellenden te haken. Bijvoorbeeld een pannenlap voor het inloophuis maar het kan ook iets voor jezelf zijn.

Woensdag 19 oktober.

Deze middag was voor kids only. Er kon gekleurd worden en een spelletje gedaan worden. Er waren vooraf geen opgaven gedaan dus was het onbekend hoeveel kinderen er zouden komen. Dankzij de wervende acties van Layla in de buurt zijn er 6 kinderen geweest. Twee waren te jong om mee te doen aan de activiteit. Het bleek dat de ouders erg geïnteresseerd waren in de informatie van het inloophuis. De kinderen hebben gekleurd, gespeeld en iets gedronken. Het was een gezellige middag. De ouders hebben kennis genomen van de activiteiten van het inloophuis en informatie meegenomen.

Donderdag 20 oktober.

Een tekenworkshop in en om het inloophuis werd gegeven door Trudy Beekman van het Vindselkabinet. Het was wel een erg leuke workshop, ondanks het kleine aantal deelnemers, waarin ze ontdekten hoe je kunt leren tekenen. Wat er letterlijk bij komt kijken. Dat je de werkelijkheid ineens anders ziet en bekijkt dan je gewend bent. Een erg leuke oefening.

Vrijdag 21 oktober.

Deze middag werd er gezongen onder leiding van Rosita van Oosten. Er werden herfst- en kerstliederen gezongen in verschillende talen. Helaas was er geen publiek om het resultaat aan te laten horen. Wel gaven de deelnemers aan om weer mee te doen aan Heel Schothorst Zingt. Kortom het was een heerlijke zing-in middag.

Verslag van Trudy Paus