Medewerkers uitje op 30 april 2016

 In Nieuws

Verslag door Truus Schoonderbeek.

Er waren verschillende weersvoorspellingen maar voornamelijk koud, de dag van 30 april ons uitje van het inloophuis!
Vol goede moed en met veel warmte in ons hart vertrokken wij vanaf  ons inloophuis Schothorst.

Chauffeurs Theo en Sahin, de bestuurders van onze busjes, die waren volgeladen.  We zaten en vertrokken  richting Almere.

Ons doel is het inloophuis de Ruimte in Almere te bezoeken, met een hoop gekwebbel in de bus genoot ik van mijn reisje erheen, en laten we eerlijk wezen, dat verhoogd toch altijd weer de stemming.

Bij aankomst worden we zeer gastvrij ontvangen door Marjan Kip, coördinator van de Ruimte en haar collega Gerrit Jan van Rijn en nog meer vrijwilligers van de Ruimte.
Aan tafeltjes worden er stoelen bijgeschoven in de grote huiskamer en worden we voorzien van een lekker bakje koffie!
Het valt me gelijk op dat er leuke rekken 2e hands kleding staan, waar je voor het kleine bedrag van 50 euro cent kleding kan kopen. Hoe leuk is dat (zie foto).

Gerrit Jan neemt het woord en vertelt ons alle ins en outs van hun inloophuis Interessant want er zijn dingen waar wij weer wat van kunnen leren en andersom verteld Trudy weer  over onze inloop activiteiten!
Wat leuk is dat Trudy ons als persoon voorsteld en daarbij verteld wat wij doen voor het Inloophuis Schothorst!
Schept toch een stukje waardering, en dat is fijn en geeft ons het warme gevoel, wat we wel kunnen gebruiken op deze koude dag!

Na dit stukje mogen we op verkenning uit en alle ruimtes bekijken en het valt me op hoe groot alles is. Er is o.a. een mooie stilte ruimte, waarin stoelen staan met een prachtige grote kaars, hier kan de mens tot bezinning komen.
Boven is er nog een keuken met tafels en een groot buitenterras. Daar zien we gelijk dat er een heerlijk lunchbuffet voor ons is klaargezet, o.a eitjes, broodjes, salade en noem maar op, voortreffelijk!
Wij schuiven dan kort daarna aan en Trudy begint meteen met ons eigen tafel lied. Niet geweten dat we een dit  hadden. Zo zie je maar: bijna 10 jaar bij het inloophuis en ons tafel lied ken ik niet!

Om me heen zie ik iedereen heerlijk smikkelen, en men schept rijkelijk op. Ik zie Willem met een stapel broodjes zichtbaar genieten en Tineke die al druk met de kok in gesprek is over de heerlijke kruiden die hij gebruikt heeft. Vast met de gedachte deze te gaan gebruiken voor de kookgroep in Schothorst!

Na afsluiting van de lunch bedankt Trudy alle medewerkers die er zijn  met een aantal mee gebrachte kadootjes  en worden we opgewacht door de gids voor een stadswandeling in de binnenstad van Almere!