Een gezellige samenzang

 In Nieuws

Vooraf aan de gezellige middag met samenzang in De Hoeksteen, werd een koor gevormd van mensen die graag zingen. Doel was de bezoekers te ondersteunen met de samenzang als aankondiging naar kerst. Er waren 16 mensen van verschillende achtergronden gekomen.

In 4 ochtenden werd geoefend met de muziek die dirigente Rosita van Oosten rond het thema kerst had opgezocht. Elke repetitie was ook de pianist Lok Soei er en dat hielp enorm.

De oefenochtenden waren erg gezellig en er werd driftig geoefend. Zelfs mensen die niet gewend waren in een koor te zingen deden mee en werden meegenomen door de wat meer geoefende zangers en zangeressen.

Op 23 december was dan de middag van uitvoering. Er waren 50 bezoekers, wat erg fijn was. Op de beamer werden de teksten weergegeven, wat het meezingen bevorderde.

Rosita had in het programma allerlei thema’s bij elkaar gezocht. Zo waren er onder andere liederen rond het kindje in de kribbe, de sterren en de sneeuw. Een canon werd met de aanwezigen ingestudeerd en zelfs een Frans lied kwam goed uit de verf.

Naast de gezamenlijke liederen waren er ook andere culturen die in hun talen: Papiaments, Spaans, Indisch en Afrikaans kerstliederen zongen. Leden van de Church of God en Evang. Gemeente De Ark lieten van zich horen. Ook werd een hele mooie solo door Nova Tolloga ten gehore gebracht.

Het hele Schothorst zingt is een goede aanloop naar Kerst geworden en iedereen keek terug op een geslaagde middag. Er werd geopperd om volgende jaar een herhaling te houden, dus mensen die dit gemist hebben: houd volgend jaar de website en informatie van Inloophuis Schothorst in de gaten.