Wandeling en high tea op Burendag

 In Nieuws

Het zonnetje scheen, bij de deelnemers zat de stemming er goed in. We hebben het over de Burendag van 26 september en hoe die in de wijk Schothorst gestalte kreeg, met steun van het Oranje Fonds.

Samen gingen ze deze zaterdag op pad: vrijwilligers en minder goed lopende wijkbewoners. Er was een mooie route. Men kon genieten van elkaars aanwezigheid, gesprekjes en veel groen. In één tuin (de buurtpluktuin aan de Jerolimodreef) nodigde een bordje uit om eventueel tegen een vergoeding een boeket samen te stellen met dahlia’s, margrieten, fuchsia’s en andere snijbloemen. Het Inloophuis doet al sinds 2006 aan de Burendag mee, toen het Oranjefonds ermee startte. Er werden tuinen opgeknapt, bollen in plantsoenen gepoot, workshops gegeven en een buurtlunch georganiseerd.

Ditmaal konden mensen met rollator en scootmobiel samen met buren en vrijwilligers lopen door de wijk.

Het Inloophuis wil een wijk waar ontmoeting en burenhulp gewoon zijn. In het Inloophuis kunnen alle wijkbewoners terecht voor een praatje en een kopje koffie of thee. Deze zaterdag was er na de Burendagwandeling een high tea. Twee lange tafels stonden vol met taarten, broodjes, hartige en zoete lekkernijen, koffie en thee. Er werd niet alleen gesmuld: iedereen liet ook zien het prima naar de zin te hebben. Burendag is meer dan één speciale dag in het jaar. Wie ideeën heeft om regelmatig iets voor andere wijkbewoners te doen, kan er altijd met de mensen van het Inloophuis over praten op Batostraat 2.