Zomerfeest

 In Nieuws

Bij binnenkomst in het Inloophuis op vrijdagavond 27 juni viel je met je neus in de lekkere hapjes, heerlijke salades, uitheemse gerechten en verrukkelijke visballetjes die klaar stonden op de uitserveertafel.

Gezellige drukte in de keuken waar vele handen licht werk maakten. Er werden door de gasten zulke heerlijkste gerechten meegebracht van huis, die je smaakpupillen deden tranen van genot. Maar aankomen niet.

Niet, dan nadat de coördinator van het Inloophuis Trudy Paus het zomeravondfeest heeft geopend. Na het welkom aan de ruim 40 gasten stond zij allereerst stil bij die inlopers die niet konden komen door ziekte of anderszins. Zij worden gemist, er werd aan hen gedacht en een groet overgebracht. “We maken een feest om de zomer te vieren en dat kan door de inzet van ons allemaal. Niet alleen voor vanavond, door het heerlijke eten dat van huis werd meegebracht of hier in de keuken is klaargemaakt, maar ook door de inzet van ons allemaal in het afgelopen jaar. Inzet door de gastvrouwen en mannen die altijd maar weer klaar staan of zitten om de bezoekers te ontvangen maar ook door de inzet van de allen die inlopen!”, aldus Trudy. De basis van het werk van het Inloophuis is de inloop èn de uitloop.

Inloophuis, Batostraat 2, een onopvallend rijtjeshuis maar opvallend voor wie in loopt, je bent welkom. Welkom om mee de zomer te vieren en welkom om in te lopen en wel of niet mee te doen met de activiteiten.

Al 28 jaar staat de deur open voor wijkbewoners en mensen die weten hoe belangrijk het is een ontmoetingsplekje te hebben in de wijk. Met een nieuw bestuur heeft het Inloophuis een krachtige stimulans gekregen om vorm en inhoud te blijven geven aan een beweging in Schothorst. Een beweging die door middel van een groot netwerk van bewoners omziet naar elkaar en de samenleving. In haar openingswoord verwijst Trudy naar het jaarverslag, dat als titel heeft: Samenleven is samen léven. (Zie hier) Daar willen wij samen aan werken.

Toen kwam de accordeon tevoorschijn en werd het tijd voor een heerlijk ontspannen avond, waarin genoten werd van het eten, maar ook en vooral van de ontmoeting met elkaar.

Als klap op de vuurpijl volgde een zangoptreden door Manon Kolman; dezelfde Manon die het weekend daarop winnaar zou worden van Talentscout in Arte Ganza, elders in Amersfoort.