Verslag van de vierde lunch

 In Nieuws

De vierde gezamenlijke lunch in de 40 dagen tijd

Door: Theo Kolman

Op woensdag 16 april deed ik mee aan de vierde sobere lunch in de veertigdagentijd voor Pasen in het Inloophuis. Dit keer waren ds.Titus Woltinge en Rein van der Zwan te gast.

Ze deelden met een groep van zes inlopers hun inspiratie bij het thema “Samen eten, samen leven”.

We deelden het brood dat we zelf thuis hadden klaargemaakt en heerlijke groentesoep die Nennie weer voor deze lunch had gemaakt.

We hadden het over hoe we samen leven: ons opstellen naar onze naaste, en over onze inspiratie daarvoor. Dat het belangrijk is je te laten inspireren en motiveren, zoals velen dat speciaal in deze veertigdagentijd doen door het leven van Jezus van Nazareth. Dat kan door ervaringen met elkaar te delen tijdens een wandeling of bij het horen van een Bach-koraal. Daarnaast vinden de deelnemers dat het toch vooral ook gaat om wat je er in je eigen omgeving mee doet, hoe je samen leeft en deelt met elkaar. Dat doen dan bijvoorbeeld de vrijwilligers in het Inloophuis, ieder met eigen christelijke, islamitische of humanitaire inspiratie, door zich inzetten voor de buurtbewoners tijdens inloop en activiteiten. We hebben onze gedachten en heerlijke (niet al te sobere) lunch met elkaar gedeeld op weg naar Pasen, het ultieme feest van je leven delen met en voor de ander.